Hopp til innhold
Norsk bokmål

Inntektskontroll for pensjonstillegg utbetalt i 2016

Nå utfører PTS kontroll av pensjonsgivende inntekt for medlemmer som mottok inntektsprøvet pensjonstillegg i 2016.

Medlemmer som mottok pensjonstillegget som del av sin sjømannspensjon, og som overskred inntektsbegrensningen på 2G i løpet av 2016, vil tilbakekreves pensjonstillegget. Dette vil foregå ved trekk i løpende pensjon eller i form av en fordring dersom pensjonen er opphørt.

Noen medlemmer vil få en etterbetaling, der hvor inntekten i 2016 var under 2G og de ikke mottok pensjonstillegget. Vedtakene om trekk, fordring og etterbetaling vil bli foretatt i desember og januar.

De som blir påvirket av dette kan oppleve å motta flere brev. Det sendes ett vedtaksbrev for hver periode som blir endret. Det kan også sendes flere etterbetalings- eller kravbrev. Her skal det stå i det gjeldende brevet at det erstatter det andre.

 

FacebookTwitterLinkedIn
 
Design og utvikling: Design Container
Chat med oss

Du er velkommen til å chatte med en av våre rådgivere mandag til fredag i åpningstiden kl. 8.00-15.45
(i perioden 15 mai – 14 september kl. 8.00-15.00).

For å komme i gang må du logge deg på medlems– eller arbeidsgiverportalen.