Hopp til innhold
Norsk bokmål

Hvor mye får du i pensjon?

Mange kontakter oss for å få svar på hva de vil få i pensjon, og når de kan få denne utbetalt. Den enkleste og beste måten å få svar på begge spørsmålene er ved å få simulert pensjonen sin i medlemsportalen.

Her på hjemmesiden kan du raskt få en beregning av din pensjon ved bruk av pensjonskalkulatoren. Den er rask og enkel å bruke, men det krever at du vet hvor mange fartsmåneder du har og den sier heller ikke noe om når du får pensjonen. I medlemsportalen finner du en egen fane som heter pensjonskalkulator hvor du også kan få svar på når du har rett til pensjon.

Finne starttidspunktet

Start med å legge inn den alderen du ser for deg å ta ut pensjonen. Du vil da få opp informasjon om hvor mye fartstid etter 40 år som kreves for å kunne få pensjon fra det tidspunktet. Klikk så på «Trykk her for å fortsette simuleringen». Da vil det dukke opp en oversikt over din fartstid per dags dato. Kontroller hvor mye fartstid du har opptjent etter du ble 40 år. Har du enda ikke så mye fartstid etter 40 år som det som kreves, men forventer å få det innen den pensjonsalderen du har satt, så kan du klikke på «kopier til fartstid». Du vil da se i bilde som viser din fartstid etter 40 år bli endret til det som er nødvendig for å få pensjon ved angitt pensjonsalder. Dersom du ikke tror at du kommer til å oppnå nødvendig fartstid etter du ble 40 år, så har du lagt inn en for tidlig pensjonsalder. Du må da endre pensjonsalderen for så å klikke på «Trykk her for å fortsette simuleringen» igjen. Du vil da igjen få opp hvor mye fartstid etter 40 år som nå kreves for å kunne få pensjonen fra det tidspunktet. Her må du prøve deg litt frem, eller du kan lese her hvordan pensjonsalderen beregnes.

Hvor mye får jeg utbetalt?

Etter at du har funnet riktig tidspunkt for når pensjonen kan starte må du vurdere hvor mye fartstid du har. Du vil se et bilde der din fartstid vises. Dette er den fartstiden du har per dags dato. Forventer du å få mer fartstid innen du ønsker å ta ut pensjon, kan du legge den til her. Legg til de fartsmånedene du forventer å få. De må legges til i forhold til om du kommer til å tjene opp fartstiden som overordnet eller underordnet. Du vil se at totalen endres når du gjør endringer i ett av disse feltene. Du kan også legge til hvis du har fartstid hos andre ordninger som for eksempel Garantikassen for fiskere.

Vil pensjonen bli samordnet?

Til slutt vil du få noen spørsmål om andre pensjonsordninger. Dette er ordninger som kan påvirke din utbetaling fra oss, og vi trenger derfor informasjon om disse for å kunne gi deg en best mulig beregning. Mottar du arbeidsavklaringspenger (AAP),

offentlig AFP, uføretrygd eller etterlattepensjon fra NAV så må du huke av for det og legge til eventuell tilleggsinformasjon som da kreves.

Mottar eller kommer du til å motta pensjon fra Garantikassen for fiskere så må du legge inn informasjon om det, hvis ikke lar du det stå blankt.

Simuler pensjon

Når all informasjonen vi trenger fra deg er lagt til så klikker du på «simuler pensjon». Du vil da få vurdert om du har rett til pensjon med den informasjonen som er lagt inn. Hvis du har det så skal det komme opp en beregning av din pensjon, med eventuelle samordningsfradrag.

Det er viktig å være klar over at dette er et anslag og at vi tar forbehold om eventuelle feil. Det er flere hjelpebokser. Hvis du klikker på dem vil du få nyttig informasjon der. Skulle det likevel være noe du lurer på så ta gjerne kontakt med oss.

 

FacebookTwitterLinkedIn
 
Design og utvikling: Design Container
Chat med oss

Du er velkommen til å chatte med en av våre rådgivere mandag til fredag i åpningstiden kl. 8.00-15.45
(i perioden 15 mai – 14 september kl. 8.00-15.00).

For å komme i gang må du logge deg på medlems– eller arbeidsgiverportalen.