Hopp til innhold
Norsk bokmål

Pensjonstillegget i 2019

Pensjonstrygden for sjømenn sender nå ut informasjon om pensjonstillegg til alle de som er aktuelle for å motta tillegget som del av sin sjømannspensjon. For å motta inntektsprøvet pensjonstillegg for 2019 kan du ikke tjene mer enn kr 193 766 (to ganger folketrygdens grunnbeløp, G) i løpet av kalenderåret 2019. Med inntekt menes pensjonsgivende inntekt.

Logg inn i medlemsportalen på www.pts.no og gå til fanen Min forventede inntekt. Kontroller at statusen for forventet årsinntekt for 2019 er korrekt. Endring av egenerklæring får virkning for utbetalingen i januar dersom du foretar registreringen senest 3.1.2019.

Vær oppmerksom på at det kan ta rundt en time fra du registrerer/avregistrerer til pensjonen endres. Du vil få en melding i innboksen så snart pensjonen er omberegnet. Er du usikker på inntekten din i 2019, kan du avvente registreringen til du vet mer. Blir din pensjonsgivende inntekt under 2G, vil du uansett få etterbetalt for hele året måneden etter du registrerer din inntektsopplysning.

De som tjente under 2G og hadde pensjonstillegg i 2018, vil se at egenerklæring for inntekt under G allerede er videreført for 2019. Om dette gjelder deg, og du ikke har endringer, trenger du ikke gjøre noe.

 

FacebookTwitterLinkedIn
 
Design og utvikling: Design Container
Chat med oss

Du er velkommen til å chatte med en av våre rådgivere mandag til fredag i åpningstiden kl. 8.00-15.45
(i perioden 15 mai – 14 september kl. 8.00-15.00).

For å komme i gang må du logge deg på medlems– eller arbeidsgiverportalen.