Hopp til innhold
Norsk bokmål

Personvernserklæring for Pensjonstrygden for sjømenn

Personvern og sikkerhet

  • Kommunikasjonen mellom deg og Pensjonstrygden for sjømenn er kryptert med SSL og dermed sikker.
  • Fra folkeregisteret og NAV henter vi med utgangspunkt i ditt fødselsnummer opplysninger om deg som er relevant for ditt medlemskap hos oss, som blant annet: navn, sivilstand, inntekt, folketrygdinformasjon. Nødvendige koblinger mellom fødselsnummer og øvrige personopplysninger gjøres i Pensjonstrygden for sjømenns fagsystemer.
  • I medlemsportalen og i appen «Ditt PTS» vil du kunne se det meste av dine opplysninger som vi har lagret hos oss.

Personvern og statistikk

Når du besøker Medlemsportalen benytter vi IDporten for en sikker pålogging. Når du logger inn i Medlemsportalen identifiserer vi deg som bruker.

Når du besøker appen ‘Ditt PTS’ eller går inn på PTS sin portal via appen, etterlater du deg elektroniske spor. Sporene dannes fordi din app eller nettleser automatisk sender opplysninger til PTS hver gang du ber om å få vist en ny side. Det er eksempelvis opplysninger om hvilken nettleser du bruker, din plattform og din internettadresse (ip-adresse). Når du bruker appen lagres følgende opplysninger:

  • Hvilken del av appen du ser på og bruker
  • Hvor lenge du har brukt appen, og tilhørende lignende tidsdata
  • Hvor i appen du logger ut, og hvor det eventuelt oppstår feil
  • Dato og tid for bruk
  • Hvilken plattform du bruker, hvilket språk og tilhørende informasjonsdata
  • Hvilken innloggingsmetode i IDporten du bruker
  • Din ip-adresse

Disse dataene listet ovenfor benytter vi til å gi deg bedre tjenester over tid, og ikke til å identifisere deg som enkeltperson. PTS bruker disse opplysningene til å generere en samlet statistikk som blant annet viser hvilke deler av appen som er mest og minst populære, og hvordan appen brukes. Statistikken er et redskap til å forbedre våre tjenester basert på hvordan brukerne benytter våre tjenester. Dersom du gjennom appen logger inn på «Meldinger», «Fartstid», «Søk pensjon» blir du identifisert som enkeltperson.

Cookies

De interaktive tjenestene for arbeidsgiver og medlemmer er avhengig av at du bruker en smarttelefon eller nettleser som kan håndtere informasjonskapsler («cookies»). Informasjonskapsler er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen din for at tjenesten vår skal virke. Det medfører ingen sikkerhetsrisiko for deg som bruker, og gjør at vi kan tilby deg en tjeneste som virker best mulig. Funksjonen kan slås av og på gjennom et menyvalg som «innstillinger», «sikkerhet» e.l., litt avhengig av hvilken plattform du bruker.

Behandlingsansvarlig og databehandler

Pensjonstrygden for sjømenn er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i Medlemsportalen. Dersom du har spørsmål vedrørende personvern tjenesten, kan henvendelser rettes til Pensjonstrygden for sjømenn. Dersom du har generelle spørsmål rundt personvern og sikkerhet i IDporten, kan du ta kontakt med brukerstøtten for IDporten.

Innsyn, retting og sletting

Etter personopplysningsloven har du krav på innsyn i behandling av dine personopplysninger. Du har også rett til informasjon om hvordan disse behandles og oppbevares, samt hvordan du kan rette eller slette feilaktige opplysninger. I Medlemsportalen kan du selv endre på dine kontaktopplysninger.

Datatilsynet har mye nyttig informasjon på sine nettsider. På lovdata.no kan du finne de aktuelle lover og forskrifter som gjelder for behandling av personopplysninger.

Datatilsynet | Lovdata.no

 

Vi bruker de følgene informasjonskapslene på denne siden:

Google

_ga, _gid, _gat

These cookies are used to collect information about how visitors use our site. We use the information to compile reports and to help us improve the site. The cookies collect information in an anonymous form, including the number of visitors to the site, where vistors have come to the site from and the pages they visited.

WordPress

This site uses WordPress to manage it’s content. WordPress will sometimes set cookies into your computer to check your current status on the site. For more information please view this page about WordPress cookies.

AddToAny

AddToAny enables you to share our pages and content with Social Media sites such as Facebook, Google+ and Twitter. AddtoAny uses several cookies to generate statistics on social media sharing.

 
Design og utvikling: Design Container